Besök i Bangkok

Det finns mycket att göra i den myllrande staden som aldrig sover. I Bangkok bor det runt 8 miljoner miljoner invånare, men hela 14 miljoner bor i vad som kallas storstadsområdet. I staden finns det mycket av allt och kultur varvas med modern storstad där det ibland känns som att precis alla är ute samtidigt. Det är en nattstad och väldigt mycket butiker och caféer har nattöppet. Här kommer vi lista ett par bra saker att göra och ett par att undvika, oavsett om det är ditt första eller ett i raden av besök till denna metropol.

576px-bangkok_siroccoEtt par grymma saker i Bangkok

Ett besök på det imponerande museet Wat Phra Kaew kan bli till ett minne för livet. Thailands nationalmuseum innehåller över 100 otroligt vackra byggnader och ett besök i Bangkok är inte komplett utan att ha sett denna sevärdhet som är en uppfört i kunglig thailändsk stil. En riktigt häftigt matupplevelse är aldrig långt borta i Bangkok och det finns intressant mat nästan överallt.Om frågan dock är vart man skall gå för att få en av de mest exklusiva matupplevelserna staden har att erbjuda är svaret enkelt! besök restaurangen Sirocco, på toppen av ett femstjärnigt hotell ligger denna makalösa restaurang med utsikt över hela stadsbilden. Med prestigefyllda utmärkelser i bagaget för allt från mat, stämning och service har denna fullpoängare vunnit respekt i hela världen. Passa också på att shoppa när du är på besök i Bangkok. Allt från gatuhandel till monstervaruhus på 15 våningar finns i staden. Bra kvalitet, billiga priser och stort utbud har gjort det här till en självklar aktivitet för många återkommande besökare.

Saker att vara försiktig med

Se till att inte bryta mot några lagar när du befinner dig i Thailand. Det militärkontrollerade turistlandet är känt för att ha extremt höga straff. Prostitution är ett utbrett och socialt ganska accepterat fenomen men olagligt. En bedrägerimisstänkt abbot i buddhisttempel riskerar till exempel dödsstraff för sina synder begångna där. Väldigt många fler riskerar årligen långa fängelsestraff för allvarliga och mindre allvarliga händelser, vissa kulturella skillnader är belagda med lagförda fängelsestraff det kan var bra att vara medveten om.Att prata nedlåtande om kungen eller gå på bilder av kungen är belagt med hårda straff, det gäller även att prata illa om kungens familj. Att bada i pengar på klassiskt filmmanér hade inte varit uppskattat i Thailand då kungen pryder vissa av sedlarna.Folk från Thailand är stolta över sitt land och sin tradition, och i vissa avseenden också ett känsligt folk. Undvik att kritisera thailändare offentligt då det kan leda till stora konflikter.