Resa till Thailand

Att resa till Thailand har länge varit populärt bland svenskar. Det är heller inte så konstigt då Thailand har mycket att erbjuda såväl i upplevelser som en fantastisk miljö i förhållande till vårt kalla klimat.

Det är oerhört viktigt att du skaffar dig en checklista över allt som kan behövas inför resan samt tänk ut hur du reser. Det behövs olika saker beroende på om du reser med bil, flyg eller exempelvis en bussresa. Ska du åka långt med bil eller buss kan det vara bra att ta med dig en nackkudde vilket kanske inte behövs när du åker flyg. Det är också skillnad i pris givetvis. Att åka bil kan vara väldigt dyrt men kan också göra att ni får se väldigt mycket på vägen, har ni tiden och pengarna ska ni göra det om ni vill ha rikare resa.

Ska du flyga till Thailand så se till att bestämma dig för vilket flygbolag som passar dina önskemål bäst och du kan också tjäna en slant på att boka flyg och hotell på samma ställe så du får allt klart snabbt då många flygbolag erbjuder detta.

Något som lockar många till Thailand är just deras fantastiska stränder som oftast har vitaktig sand och helblått hav. Här kan du ligga och njuta av solen och svalka dig i havet eller bara njuta av utsikten med en kall dryck. Tänk på att ta med dig solkrämen så att du inte bränner dig då det är lätt hänt i Thailands varma klimat.

Den Thailändska matkulturen är också något som lockar många till Thailand. Matlagningsstilen är ganska enkel och man använder oftast många kryddor. Det är just den fantastiska smaksättningen som lockar många då dom balanserar mellan starkt och sött. Thailändska köket och vart hittar du bättre thaimat än hos en lokal kock i en mindre ort i Thailand.

Maten är också hälsosam och innehåller få kalorier genom att vara rik på fisk och grönsaker. En av de populäraste rätterna från Thailand är Pad Thai som består av nudlar och grönsaker. Så när du väl reser till Thailand är det ett självklart val att äta!

Om du är intresserad av Thailands kultur har du mycket du kan besöka. Några exempel är Sukothai som har byggnader från kungadömet Siam. Något annat att besöka är det som är känt för Det Vita templet, Wat Rong Khun. Byggnaden är oerhört imponerande och smakfull och ligger i norra Thailand. Vill du dock bara åka för att njuta av den Thailändska miljön är de populära resemålen Bangkok, Chang Mai eller Pattaya som passar hela familjen med äventyrsbad bland annat.

Oavsett om du åker ensam, med din partner eller hela famljen kommer du inte ångra en Thailand resa!