Så hittar du billigaste flyget till Thailand

 

Thailand är ett av länderna som vi svenskar tycker om att besöka allra mest. Medan vi under 1900-talet gärna åkte till Mallorca och andra öar i Medelhavet är det numera vanligare att ta en långresa till Asien. Fördelen är att det går att göra under årstider då vi har det kallt och snöigt härhemma. På så sätt kan Thailand bli en härlig tillflyktsort över exempelvis julsemestern med möjlighet att sippa på en paraplydrink istället för att skotta snö. Den långa resan kommer dock också med vissa hinder. En flygresa till Thailand kostar betydligt mer än en resa i Europa. Såhär gör du för att hitta de billigaste biljetterna.

Jet is over the tropical resortLågprisbolag har funnits inom Europas gränser under en lång tid och har bjudit på låga biljettpriser på resor till olika destinationer. Det är först på senare år som de också har tagit steget in i den interkontinentala branschen. Det innebär att det nu går att hitta flygresor för endast ett par tusen kronor – om du är ute i god tid och villig att åka på särskilda datum. Framför allt är det Bangkok som lockar till sig flest flygbolag. Därifrån kan du sedan åka vidare ut till andra delar av Thailand. Dessutom tenderar komforten att vara betydligt bättre på lågprisbolagens långlinjer än de inomeuropeiska motsvarigheterna.

Om du inte har möjlighet att boka långt i förväg finns det ändå sätt att hitta en billig biljett. De flesta av Sveriges resebyråer arrangerar resor till Thailand, vilket innebär att det ofta finns flygstolar kvar som inte har sålt slut. Dessa säljer sedan resebyråerna till en billig peng om du har en viss flexibilitet. Nackdelen är att det kan vara svårt som familj att få biljett till alla med så kort varsel – men som ensamresenär är det ett perfekt sätt att våga vara spontant och spara pengar samtidigt. Du kan enkelt hitta listor på nätet över vilka erbjudanden som respektive researrangör har för tillfället.

Om du får det svårt att ta dig iväg behöver du inte gå miste om sköna strandvyer för det. Hos Photowall kan du trycka upp en egen fototapet med ett motiv som du väljer själv.