Thailands stränder

Thailand är beläget i i Sydostasien med ett smeknamn som utlovar ett vänligt välkomnande, ”Land of Smiles”. Landet erbjuder variation mellan djungel i norra delarna, livliga storstäder så som huvudstaden Bangkok men också de bästa stränderna. Thailand är känt för dess långa kust som sträcker sig ända ner till grannlandet Malaysia. Med en lång kustlinje kommer stränder i alla möjliga former och färger. I Thailand finns det stränder som passar allt från unga människor som är sugna på att dansa in natten på stränderna, till stränder med en tyst och en lugn miljö.

1200px-sunrise_thailand_ko_samuiVart ska jag åka?

Utbudet i Thailand är stort, men lugn, det finns några enkla tips för att hitta den perfekta stranden som passar just dig. Många tror man måste byta sin kontinentalsäng hemma i Sverige mot en mindre skön under sin semester men så är inte fallet. Idag erbjuder exempelvis den populära ön Ko Samui ett enormt utbud av hotell av väldigt god kvalité, med ett stort utbud kommer möjligheten att välja och vraka bland hotell som passar just dina önskemål. Om du däremot vill byta ut sängen mot en hängmatta, rekommenderar vi dig till att hyra s.k bungalow. Bungalows är mindre bostäder oftast byggda i trä, intill vattnet. Oftast pryds de med en hängmatta på framsidan så att du får möjligheten att somna med en fantastisk utsikt framför dig. Vill du däremot hålla dig vaken längre in på nätterna bör du bege dig till den världskända ön Ko Phi. Ön levererar ett myllrande festliv dag som natt, och kommer inte göra dig besviken.

Bra att ha på stranden

Har du bestämt dig för att besöka Thailand och dess omtalade stränder? Bra! Du kommer inte att ångra dig. Innan du hoppar på planet kan det vara en god idé att införskaffa enkla ting som gör din resa till semesterparadiset lite bekvämare. Något som turister tenderar att underskatta är solskydd, ett vanligt nybörjarmisstag är att inte smörja in dig tillräckligt mycket. Riskerna med att hoppa över solskyddsfaktorn stavas solsveda, något du helst vill undvika helt. Om du vill ha god sömn var du än befinner dig i Thailand kan det vara klokt att ta med sig ett par öronproppar, vad passar bättre än en tupplur på stranden under semestern? Thailand är känt för sina stränder vilket innebär att du ibland inte är ensam. Med ett par öronproppar känns det som att du har stranden alldeles för dig själv. Underskatta inte vikten av lite underhållning på stranden, varför inte handla med dig ett par pocketböcker strax innan avgången?